Condooms Vergelijken

op vele eigenschappen en de beste prijzen

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Vormen van condooms

Condooms worden in verschillende vormen gemaakt. De twee meest voorkomende vormen zijn rechte condooms en anatomisch gevormde condooms. Hier vind je een overzicht, maar dit is niet volledig.

rechte condooms Rechte condooms zijn over de gehele lengte even breed. De nominale breedte is bij rechte condooms dus overal hetzelfde.
anatomisch gevormde condooms Met Anatomisch gevormde condooms proberen fabrikanten de vorm van de penis te benaderen. De nominale breedte wordt gemeten iets voorbij de ingang gemeten. Van de ingang naar de onderkant van de eikel wordt het condoom licht smaller, maar waar de eikel in het condoom zit is het condoom weer ruimer.
condooms met ring Condooms met Ring hebben een duidelijke versmalling onder de eikel. Het is de bedoeling van de fabrikant dat het daardoor een beetje 'afknijpt', waardoor de eikel iets minder gevoelig wordt en je daardoor wat langer seks kunt hebben. Voor sommigen is het (ook) een prettig condoom omdat het door de ring beter op zijn plaats blijft.
condooms met nopjes
condooms met ribbels
condoom met ribbels en nopjes
Condooms met ribbeltjes, nopjes, of beiden zijn bedoeld om voor extra stimulatie te zorgen bij de seks. Fabrikanten combineren deze ribbels en nopjes ook met verschillende vormen (bv. recht of anatomisch) en verschillende soorten glijmiddelen.
condooms zonder reservoir Condooms zonder reservoir hebben een ronde top. Er is geen ruimte om sperma op te vangen na een zaadlozing. Omdat dit een nadeel is en de veiligheid van een condoom kan verminderen, zijn er nauwelijks fabrikanten die dergelijke condooms maken.
variatie-vormen Nog meer variaties in vormen van condooms komen van fabrikanten die met dergelijke vormen proberen om voor meer extra stimulatie te zorgen. Belangrijk is dat je er altijd op let of het condoom een CE-markering heeft. Dit duidt er op dat het condoom ten minste voldoet aan de Europese Regelgeving.
funcondooms Funcondooms kennen geen grenzen. Alle vormen zijn mogelijk, maar let op: deze condooms zijn niet geschikt om veilig te vrijen. Ze zijn er enkel voor de grap. Doe een fun-condoom ook niet over een gewoon condoom over de penis. Twee condooms is altijd onveilig door de wrijving die er tussen ontstaat. Hierdoor gaan de condooms veel sneller stuk.


 

 
© 2009  Creative Condoms